logo_styret
E-styret

Vi är Elektrosektionens Styrelse och arbetar med allt som berör sektionen mellan himmel och jord. Det är vi som agerar länk mellan sektionsmedlemmar, föreningar, kåren och programledningen och är med och tar beslut om allt där emellan.

Som E-styret är det vi som har det högsta ansvaret för den verksamhet som drivs på sektionen. Tillsammans med er sektionsmedlemmar driver vi samt påverkar Chalmers och Elektroteknologsektionen framåt.

Har du några funderingar över t.ex. kurser, lokaler, föreningar eller helt enkelt bara vill prata så kan du hugga tag i någon av oss. Vi sitter ofta inne vid Styret/ARME-rummet, kom gärna förbi på en kaffe och pratstund.

Mail: styret@elektroteknolog.se

Facebook
Instagram
logo_sne
SNE

Studienämnden Elektro, även känt som SNE, består av ordförande, vice ordförande samt 2-4 ledamöter. Vi har ett av de viktigaste uppdragen på sektionen, nämligen att anordna pluggfika! Utöver att utfodra hungriga Elektroteknologer med våfflor och tårta ser vi till att utbildningen håller en hög kvalitet på både Elektro- och Medicinteknikprogrammet. Det här gör vi bland annat genom att gå på kursnämndsmöten, bevaka masterprogram samt att aktivt jobba med alla studierelaterade frågor.

Om du har några frågor angående kursen du läser, hur det går till att skriva omtenta, när nästa pluggfika ska hållas, varför det är viktigt att svara på kursenkäterna, tentastatistik eller andra frågor rörande din utbildning är det bara att höra av dig till oss. Vi utlovar snabba svar efter bästa förmåga!

Simma lugnt!

Mail: sne@elektroteknolog.se

Facebook

Sektionskommittéer

ARME logo
ARME

Armes uppdrag är att främja kontakten mellan studenter och företag. Genom att arrangera lunchföreläsningar, kvällspubar och sponsring med företag ger vi dem möjlighet att marknadsföra sig för studenter. Studenterna får möjligheten att skapa kontakter, söka jobb och föreberedas inför arbetslivet.

Mail: arme@elektroteknolog.se
Hemsida: https://www.elektroteknolog.se/arme/

Facebook
Instagram
LinkedIn
EØK logo
EØK

Vi är Elektros alldeles egen mottagningskommité för alla nyantagna studenter. E0K består av sju tappra teknologer iklädda eleganta solrosgula ovvar med bälte av den vackraste bruna färgen. Våran huvudsakliga uppgift är att arrangera den årliga Mottagning för Nollan och se till att alla som börjar på Chalmers och Elektro ska känna sig välkomna i våran gemenskap, hitta en kompis och klara av sin första tenta. För allt och ingenting angående Mottagningen är det oss ni ska vända er till!

Solrosgula kramar!

Mail: e0k@elektroteknolog.se
Hemsida: https://www.e0k.se/

Facebook
Instagram
E6 logo
E6

Elektroteknologsektionens sexmästeri som i folkmun kallas E6 består av sex tappra teknologer vars kall här i livet är att förgylla tillvaron för alla elektroteknologer. E6 huvudsakliga uppgifter är att planera och arrangera sittningar som Gasquer, och andra fester. Detta så att den gemene teknologen ska få tillfälle att träffa nya och gamla vänner vid trevliga tillställningar.

Backgula kramar!

Mail: e6@elektroteknolog.se

Facebook
Instagram
EKAK logo
EKAK

Elektroteknologsektionens Kalle Anka Kommitté, har som huvuduppgift att främja intresset för den store Quarl Anka, bland annat genom att visa Kallefilm. EKAK visar film på de stora kalasen, men även vid andra tillfällen. Kallefilmsamlingen uppgår till närmare 170 titlar vilket idag är flest i Sverige.

EKAK arrangerar även alla officiella häfv på och inom Chalmers. Det är minst fyra häfv per år som arrangeras och de är öppna för alla teknologer.

Mail: ekak@elektroteknolog.se
Hemsida: http://ekak.org/

Facebook
Elektra logo
Elektra

Elektra är Elektroteknologsektionens eminenta mediaförening som bland annat fotograferar alla sektionens kalas och andra tillställningar. Elektra arrangerar även en Releasepub fram mot slutet av varje läsperiod där de släpper den anrika tidningen med samma namn. Bilder från tidigare evenemang finner man på länken högst upp på sidan.

Mail: elektra@elektroteknolog.se
Hemsida: https://elektra.elektroteknolog.se/

Facebook
Fanbäreriet

Elektroteknologsektionens fanbäreri som vanligen utgörs av två till fyra E-teknologer, har till uppgift att på diverse högtidliga tillställningar såsom mösspåtagningar, Cortègetåget och sektionsmöten, bära Elektroteknologsektionens fana högt eller gärna ännu högre. Detta gör de givetvis iklädda högtidsdräkt (frack, balklänning eller folkdräkt) och vit chalmersmössa. Chalmersmössan bör inte förväxlas med den barbariske KTH:arens eller LTH:arens snarlika mössor.

Har du varit fanbärare på Elektroteknologsektionen kan du både köpa E-fanbärarmedaljen och 75-årsjubileumskraschanen. Hör av dig till oss på mejl så hjälper vi dig.

Mail: fanbareriet@elektroteknolog.se

Instagram
Kajsabaren logo
Kajsabarens Styrelse

Kajsabarens styrelse (KS) består utav 6-12 personer som ansvarar för att hålla i pubar och annat roligt i Kajsabaren. I vanliga fall brukar det hållas onsdagspub varje vecka efter föreläsningarna då man kan äta en burgare, dricka något gott samt socialisera sig med andra elektroteknologer. Dessutom brukar vi sälja sektionsmerch som t.ex. en kalleplunta eller ett whiskyglas.

Har du några frågor eller funderingar så är det bara att höra av sig till oss på mail!

Mail: ks@elektroteknolog.se

Facebook
TGE logo
TGE

Trivselgruppen Elektro (TGE) består vanligtvis av 6 personer som ansvar för att främja jämställdheten på sektionen. TGE anordnar ett antal olika arrangemang under året och kämpar för att öka trivseln på sektionen. Exempel på saker som TGE gör är att anordna föreläsningar och hålla AW:s.

Om du skulle ha någon fråga, fundering eller om det finns något du vill uppmärksamma så är det bara att höra av dig till oss.

Mail: tge@elektroteknolog.se

Facebook
Instagram
logo_webmasteriet
wEbmästeriet

wEbmästeriet är Elektroteknologsektionens IT-tekniker. Vi har två uppgifter: Utveckla och underhålla den här hemsidan, samt administrera sektionens mailsystem. Här på websidan finns allt ifrån information om kommande evenemang, bilder från tidigare evenemang, pluggpärmen, samt annan nyttig information som schema och kursinfo. Mailsystemet används av samtliga föreningar på sektionen, och är därför ständigt ompysslat av oss i wEbmästeriet. Hör gärna av dig till oss ifall du har synpunkter eller förslag på förbättringar av hemsidan!

Mail: webmasteriet@elektroteknolog.se

Facebook
E-sport logo
E-sport

E-sport är elektros viktigaste förening och består av 5 personer. Vi håller vanligtvis ett pass i kårhallen samt ett till två löppass per vecka. Vi tar även ut Elektrosektionens lag till diverse Chalmersmästerskap.

Mail: esport@elektroteknolog.se

Facebook
Instagram
TikTok

Relaterade föreningar och grupper

Teknologtryck logo
TeknologTryck

TeknologTryck är ett tryckeri som ligger på Chalmersområdet och drivs av studenter vid Elektroteknologsektionen. Verksamheten har sitt ursprung från den 13:e mars 1968 då Frank R Frank beslutade att starta ett tryckeri för gemene teknolog. Tryckeriets bemanning består av reprografer, konsulter, IT-personal och låt oss inte glömma drängarna.

Mail: info@teknologtryck.se
Hemsida: https://www.teknologtryck.se/

Facebook
Instagram
ETA logo
ETA

E-sektionens Teletekniska Avdelning, ETA, är en studentdriven elektronikverkstad vid Chalmers tekniska högskola. ETA:s syfte är att studenter möjligheten att tillämpa sina elektronikkunskaper i praktiken. ETA erbjuder sina medlemmar tillgång till elektriska instrument, en mekanisk verkstad och en antennpark. Amatörradiostationen hos ETA har anropningssignalen SK6AB.

ETA grundades 1935 som en amatörradioklubb av Chalmersstudenter i sammarbete med högskolan. Genom åren har ETA:s focus skiftat mot generell elektronik i takt med framstegen i elektronikindustrin. Idag tillhandahar ETA all utrustning som behövs för ett stort spektrum av elektronikprojekt.

Mail: eta@eta.chalmers.se
Hemsida: https://eta.chalmers.se/

Facebook
REGEL logo
REGEL

Vi i rekryteringsgruppen elektro & medicinteknik, REGEL, jobbar med rekryteringen av elever till programmen Elektroteknik 180 hp, Elektroteknik 300 hp samt Medicinteknik 300 hp. Vårt mål är att locka dem att söka programmen, vilket vi gör genom att hålla i mässor, besökskvällar och presentationer för gymnasie- och basårselever.

Facebook
Instagram