E-Styret

 

Sektionsstyrelsen kallas oftast Styret eller E-styret. Sektionsmötet är sektionens högsta beslutande organ och sammanträder minst fyra gånger per år. Alla E-teknologer kan gå på mötet och lämna in motioner berörande nästan vad som helst. Det är även sektionsmötet som väljer alla sektionsaktiva och fastställer budget.

Mer info

Studienämnden

SNE har till uppgift att kontinuerligt utvärdera utbildningen och föra E-teknologernas talan i studiefrågor gentemot högskolan. De verkar för att tillsammans med föreläsare och examinatorer förbättra utbildningen. De studerandes åsikter samlas in via enkäter.

Mer info

Arbetsmarknadsgruppen Elektro

ARME håller kontakt med näringslivet och ser till att intressanta företag kommer och presenterar sig för teknologerna.

Mer infoEØK

EØK, uttalas e-noll-kå, fixar E-nollans mottagning och ser till att nollan får en bra start på sitt chalmersliv. Det är mycket lek och stoj i de små liven!E6

Elektrosektionens Sexmästeri

E6 är sektionens festfixare nummer ett som gjort det till sin livsuppgift att se till att Emil och Emilia inte bara studerar. E6 består av sex tappra teknologer som ser till att gasquer och andra kalas för gemene elektroteknolog med jämna mellanrum. Varje läsperiod genomförs minst en Gasque med inspirerande teman. Däribland är Barnkalaset som arrangeras för våra nya nollan samt den traditionsenliga Lussegasquen som man funnit anor av så tidigt som 1969.EKAK

EKAK har till uppgift att främja E-teknologernas intresse för Quarl!Elektra

Elektra är sektionens tidskrift; när vi inte leder kretsarna inom elskämt skriver vi om sånt som händer på sektionen – och förlänger livet på våra medteknologer med ett gott skratt! Elektra ges ut fem gånger om året, så spana efter våra fotografers blixtar!Fanbäreriet

Fanbäreriet som av tradition består av två E-teknologer, har till uppgift att på diverse högtidliga tillställningar såsom mössbyten och sektionsmöten, bära Elektroteknologsektionens fana högt eller gärna ännu högre. Detta gör de givetvis iklädda frack och vit chalmersmössa för att inte förväxlas med den barbariske KTH:aren!Kajsabarens Styrelse

Kajsabarens Styrelse har till uppgift att arrangera pubar i Kajsabaren och de är även ansvariga för uthyrningar av lokalen. Allt som oftast är den öppen onsdagar mellan läsvecka 2 och 7, läsvecka 1 är det alltid pubrunda på torsdagar och då är självklart Kajsabaren öppen.
Är du intresserad av att pubjobba? Prata med folket i baren under nästa pub.

Mer infoTGE

Tjejgruppen Elektro (TGE) verkar på elektrosektionen med en viktig uppgift: att stärka gemenskapen mellan tjejerna på programmet.
TGE arrangerar sittningar, After Works, företagsträffar och (kanske det viktigaste av allt) bjuder in alla tjej-Nollan på fika dagen innan mottagningen på Chalmers startar.TeknologTryck

Sektionens egna tryckeri, som med hjälp av anställda elektroteknologer trycker allt från affischer och flyers till kompendier och tidningar med förmånliga priser.

Mer infoWebmästeriet

wEbmästeriet underhåller E-sektionens webbsida samt hjälper sektionens föreningar med sin närvaro på internet. Vi ser även till att den elektroniska kommunikationen inom och mellan föreningar fungerar och skulle något krångla för någon förening så finns vi där för att åtgärda detta.

I wEbmästeriet så får man möjlighet att koordinera och driva projekt, lösa problem och undersöka tekniska lösningar tillsammans med andra föreningar. Samarbete och kommunikation är grundpelare varpå vårt arbete vilar och som medlem får man möjlighet att öva på detta.

Hos oss är den glade amatören till den mest avancerade kodaren välkommen och inga krav på förkunskaper finns. När vi inte kodar eller administrerar maillistor så tycker wEbmästeriet om att fika samt umgås med andra föreningar.


Trädgårdsmästeriet

Trädgårdsmästeriet är en av elektros allra äldsta föreningar då vi funnits ända sedan 1956. Det är nämligen vårt gedigna ansvar att se till att växterna i Kajsabaren sprudlar av grönska och glädje. I föreningen finns det två poster vilka är Trädgårdsmästarinnan samt Trädgårdsmästarinnans lydige dräng som tillsammans delar på det tunga ansvar att försörja plantorna med liv. Vi känns igen på att vi har våra fina stråhattar och springer omkring med vår fina vattenkanna i Kajsabaren.


 


E-sport

E-SPORT är sektionens sportförening. Vi arrangerar varje vecka olika typer av sportarrangemang, allt ifrån löpningar till fotbollsträningar, för att elektroteknologen inte skall växa fast helt i böckerna. Vi är även ansvariga för att sektionen representeras i Chalmersmästerskapen i diverse olika sporter, genom att ta ut lag, sköta anmälningar och dylikt.


Jämlikhetsgruppen

EEG står för Electro Equality Group, och är en intresseförening som hjälper Styret med jämlikhetsfrågor. Vi är åtta medlemmar som arbetar för att alla elektroteknologer ska trivas och må bra. Vi tycker att mångfald och förändring är bra, och att kallas PK är en komplimang. Är det något ni vill prata om är ni alltid välkomna, oavsett om ni vill fråga något, lätta på hjärtat eller bara ha det trevligt. Vi är supersnälla, och att prata med oss är alltid kul!